EN
Сите Категории
EN
E-mail: [email protected] телефон: +86 15067718358

Насловна / Вести

Управување и вештини за управување со брануварискиот парк

време : 2019-08-12

денес, брануваа се многу популарни, и нивната база на клиенти е различна од онаа на детските игралишта. Не само децата, млади луѓе, но дури и средовечните луѓе се целни клиенти на брануважните паркови. Затоа, нивните вештини за управување се различни од обичните детски паркови.

Отворање на пропаганда 

Пред отворањето на бранувачкиот парк, треба да се промовира и промовира, и неговото влијание ќе се прошири и нејзината популарност ќе се акумулира. Може да се издадат бесплатни проверки на купони за да им се овозможи на клиентите да ја искусат бесплатната брануваа, нека потенцијалните клиенти знаат дека имаат своја марка бренд со трамплин парк, и да се изгради популарноста на брануваата. За време на пробниот период, тие можат активно да организираат богати интерактивни активности, како што се игри родители-дете ( Балони, балон, хеланки, итн), жива и среќна атмосфера може да им остави добар впечаток на родителите; во прилог, за време на пробната операција на бранувачкиот парк, можете да дадете мал подарок поврзан со марката на брануваа. Подгответе неколку мали подароци за клиентите. Едно е да ги натера клиентите да се чувствуваат топло и интимно. Второ, тие можат да ги користат овие мали подароци за да се рекламираат во бранувачкиот парк за да привлечат родители да ги носат своите деца во продавница за да искусат потрошувачка во иднина.

 

Картичка за полнење & Картичка за членство

Како широк опсег на проект, брануваанот е насочена кон децата од малите деца до средовечните, така што може да воведе картички за надополнување или картички за членство од клиенти од сите страни. Дозволете некои вработени со поголемо искуство во продажба да ги воведат придобивките од картичките за полнење и картичките за членство. За време на периодот на пробната операција, попустите и картичките за попуст можат да бидат поголеми, обидете се да акумулирате повеќе клиенти, и повлечете средства во рана фаза. Регистрирајте ги информациите за клиентите за време на картичката за надополнување и картичката за членство, и дајте посебни попусти на роденденот на клиентот.

За членовите, потребно е да се зголеми промоцијата на членската картичка на брануваа паркот, зголемете го попустот на членството, и да ги разликуваат придобивките на членовите и на не-членките, за да се посветам на лојалноста на клиентите. Членовите на картичката можат да бидат персонализирани и повеќе ќе им се допаѓаат на клиентите. Можеме да поставиме фејсбук или WhatsApp група, и повремено нудат промоции на членовите, мала дистрибуција на подароци, и така натаму. во прилог, затоа што групата клиенти на брануваа вклучува деца, млади луѓе, па дури и средовечни, членската картичка има различни пакети за потрошувачка, што може да се претвори во искуство во дете, искуство за возрасни, искуство од родител-дете во семејството, итн, да им обезбеди на клиентите повеќе избори.

 

Управување со персоналот

Паркинг бродот треба да го зајакне управувањето со персоналот во брануваа, обука на персоналот и зајакнување на одгледување одговорност. Вработете вработени кои имаат знаење и вештини на професионални брануваа. Ова може да обезбеди професионално водство и заштита за време на искуството на клиентот, им обезбеди на клиентите професионални демонстрации на брануваа, и им овозможи на вработените да се справат со проблемите во случај на вонредни состојби и да им обезбедат на клиентите добро искуство. Покрај професионалниот, вработените исто така треба да обрнат внимание на односот на етикетата, бидете трпеливи со клиентите, и оставете им на клиентите да ја чувствуваат услугата за насмевка. Суштината на управувањето со вработените е да се одржи безбедноста на паркот и атмосферата на активниот рај, и да се подобри имиџот на марката во срцата на клиентите.

 

Планирање на настани

Паркинг бродот може да одржува редовни активности на брануваа, особено на законските празници. Активностите се што е можно поразновидни, и може да се постават различни мали делови за да се грижат клиенти од сите возрасти, да се подобри искуството на клиентот и да се продлабочи впечатокот за паркот; да се промовира знаење за брануваа, вештини, итн,или додајте конкуренцијата на брануваа за зголемување на забавата на настанот и акумулира поголема популарност.